Nieuws/Financieel
403163
Financieel

Meest gelezen op DFT.nl

Oerlemans troeft pensioen en klimmende kraan af

Het financiële nieuws van afgelopen week werd gekleurd door vindingrijkheid en zwaargewichten die hun stempel op de beurs drukten.

De top tien van meest gelezen artikelen op DFT.nl in de voorbije dagen werd gedomineerd door de uiterst creatieve mediaproducent Reinout Oerlemans.

Twee jaar na de verkoop van zijn productiehuis Eyeworks aan het Amerikaanse Warner Bros, keerde de in de VS wonende Reinout Oerlemans terug op de Nederlandstalige tv-markt.

Hij nam een belang van 50% in het Belgische Lecter Media. Vanuit Vlaanderen wil het bedrijf zich richten op de Belgische en Nederlandse kijkers. Oerlemans zelf blijft overigens in de VS, maar zijn rentree werd het best gelezen artikel op DFT.

Bund onder 0%

Historisch was het nieuws over de glijpartij van de Duitse tienjaars staatsobligatie tot onder 0% rente. De Bund geldt als de grote veilige haven. Vooral de nervositeit over een mogelijke Brits vertrek uit de EU maakte de vraag naar het schuldpapier van Duitsland zo groot, dat de rente - de waarde en rente van een obligatie bewegen tegengesteld - negatief werd. Beleggers betalen dus om uitgegeven schuldbewijzen van Duitsland te mogen hebben.

Met de steeds hogere windmolens, komt de vraag hoe je de top afrond, op soms ruim 135 meter hoogte. Het Nederlandse Lagerwey bedacht een klimmende kraan, waarmee het de wereldmarkt verovert.

Goldman Sachs maakte zijn reputatie als scherp aan de wind zeilende bank weer eens waar. Bij een poging om een Libisch miljardenfonds binnen te halen, en dus de bonus voor de bankier, zette een Goldman Sachs prostituees in om de fondsbeheerder mee te krijgen. Oh, en een vijfsterrenhotel, vliegtickets en dineetjes.

Ouderen waarderen

Het artikel van Ertan Basekin en Martijn Klerks over hoe we de flexibiliteit en kracht van ervaren ouderen meer zouden moeten waarderen raakte een snaar bij lezers. ,,Overal wordt de vitaliteit van ouderen gewaardeerd, behalve op de arbeidsmarkt", tekenden zij op.

Onverwacht kwam de mega-overname door Microsoft van professioneel netwerk LinkedIn voor $26 miljard in de markt. De herschikking van krachten onder de techreuzen is nog lang niet voorbij.

Kilometerheffing

Net zo min als de ANWB de strijd om de kilometerheffing heeft opgegeven.

Iran keert weer helemaal terug, na jaren van sancties tegen het land. Het wil gesteund door oliekapitaal een enorme vloot Boeings kopen.

Dat lezers beseffen dat het oude pensioen in zijn huidige vorm verdwijnt, werd duidelijk uit een peiling van Maurice de Hond. Steeds meer Nederlanders kiezen, ondanks alle nadelen, voor een zelfbouwpakket of ego-pensioen.

Veel gelezen, als tiende artikel, was de sluipende leegloop van de winkelstraten. Sinds 2004 is het aantal consumenten er met een vijfde afgenomen.

Zo, nu bent u weer bij wat het financieel-economische nieuws betreft. Een vooruitblik op de komende (beurs)week leest u hier.