Nieuws/Financieel
403290317
Financieel

Iets meer faillissementen in september

Den Haag - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is in september iets gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Maar het aantal uitgesproken faillissementen blijft wel laag, zo constateert het statistiekbureau ook.

Er werden in september 8 bedrijven meer failliet verklaard dan in augustus. Concreet ging het om 211 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 40. Dat is er één meer dan in augustus. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven, aldus het CBS. Relatief gezien werden er in september de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

Uit de gegevens van het statistiekbureau blijkt wederom dat de coronacrisis nog niet zorgt voor een faillissementspiek. Dat hangt mogelijk samen met het feit dat veel ondernemingen de crisisperiode tot nu toe met financiële steun doorstaan.

DFT-verslaggever Martin Visser is in de podcast Kwestie van Centen kritisch op het ‘nieuwe normaal’-frame van premier Rutte. Sinds april krijgen ondernemers de opdracht om zich aan te passen, maar waaraan dan precies?