Nieuws/Financieel
404639
Financieel

Intertrust richt pijlen op Azië en VS

David de Buck, de topman en aandeelhouder van Intertrust.

David de Buck, de topman en aandeelhouder van Intertrust.

AMSTERDAM (AFN) - Intertrust wil binnen afzienbare tijd zijn aanwezigheid in de Verenigde Staten en Azië vergroten. Ook zet de financieel dienstverlener actief in op meer activiteiten op het gebied van Compliance & Regulatory Services, waarbij het bedrijven helpt bij financieel juridische processen.

David de Buck, de topman en aandeelhouder van Intertrust.

David de Buck, de topman en aandeelhouder van Intertrust.

Intertrust-topman David de Buck deed zijn strategie maandag uit de doeken op Beursplein 5, waar met een slag op de beursgong de overname van de Britse Elian Group werd gevierd. Volgens de topman staat de trustsector voor meer consolidatie.

,,Het is opvallend dat Intertrust met een marktaandeel van circa 7 procent wereldwijd marktleider is. Dat betekent dat de markt sterk gefragmenteerd is." De Buck verwacht dat uiteindelijk drie of vier grotere spelers overblijven. ,,Daar is Intertrust er dan één van."

Richting

De overname van Elian sluit nauw aan op de richting waar Intertrust in wil bewegen. Door de acquisitie heeft Intertrust zijn positie op het gebied van dienstverlening voor producten op de kapitaalmarkt versterkt. Ook heeft Elian een stevige portefeuille op het gebied van beheer van vastgoed en private equity fondsen.

Verder heeft Intertrust aangegeven om Compliance & Regulatory services te willen uitbreiden. Naast de kernactiviteiten - het aanbieden van administratieve diensten op financieel juridisch gebied - zijn dit de drie pijlers voor verdere groei van de onderneming.

Tijdspanne

Een tijdspanne voor aanstaande overnames gaf De Buck niet. Ook over de omvang van toekomstige overnames hield hij zich op de vlakte.

De koers van Intertrust ging na de aankondiging van de overname van Elian op 6 juni stevig omhoog. Dit toont volgens De Buck aan dat de overname past. Ook de aandelenemissie ter waarde van 122 miljoen euro die mede nodig was om de acquisitie te bekostigen, schrok beleggers niet af. Volgens De Buck kwam dit mede door het vooruitzicht van 20 procent groei van de winst per aandeel in 2018.

Aanscherping

Dat de wetgeving omtrent trustkantoren, mede door de recente onthullingen over belastingontwijking, steeds meer wordt aangescherpt ziet de Intertrust-topman niet als een probleem. ,,Hoe complexer de regelgeving, hoe meer werk voor ons.” Ook het gegeven dat toezichthouders steeds scherper toezien op integriteit ziet De Buck als een positieve ontwikkeling.