Financieel/Ondernemen
40477
Ondernemen

GRENSVERLEGGER Implug wil Europese horeca veroveren

Veilig je telefoon opladen

Vlnr. Tom, Jan-Paul, Bastiaan en Gijs demonstreren hun kluisjes op de Horecava.

Vlnr. Tom, Jan-Paul, Bastiaan en Gijs demonstreren hun kluisjes op de Horecava.

Diemen - Een lege telefoonbatterij betekent afgesneden zijn van de buitenwereld en dat willen we tegenwoordig geen minuut meer. Implug verovert met telefoonoplaadkluisjes de Nederlandse horeca en binnenkort is de rest van Europa aan de beurt.

Vlnr. Tom, Jan-Paul, Bastiaan en Gijs demonstreren hun kluisjes op de Horecava.

Vlnr. Tom, Jan-Paul, Bastiaan en Gijs demonstreren hun kluisjes op de Horecava.

Het idee voor Implug ontstond toen Tom van Nieuwmegen een studentenbaantje in de horeca had en het hem opviel dat gasten regelmatig hun telefoon achter de bar wilden opladen. ,,Horecaondernemers zien deze vraag ook, maar willen geen kosten maken of omkijk hebben naar de service.”

Samen met broer Gijs, Bastiaan Koelman en Jan-Paul Bijlefeld richtte hij een bedrijf op dat telefoonoplaadkluisjes verkoopt en verhuurt, met een verdienmodel voor ondernemers. „De klant kan tegen een kleine vergoeding zijn mobieltje veilig achter slot en grendel opladen, waardoor de kosten doorgaans ruimschoots worden gedekt.”

De heren zijn nu tweëenhalf jaar bezig en streven ernaar om in elke horecagelegenheid, maar bijvoorbeeld ook op kantoren, onderwijsinstellingen en in sportscholen oplaadpunten te plaatsen. Drie van de vier studeren nog. ,,Ik ben al sinds de start fulltime bezig met het bedrijf, en probeer daarnaast mijn studie af te maken. Dat gaat niet heel snel,” lacht Tom.

Op de valreep van 2016 sleepten de heren een lening van €50.000 binnen via familie. ,,Het verdienmodel is heel schaalbaar: ieder salespoppetje dat we inzetten levert extra inkomsten op”, legt Tom het succes uit.

Het team bestaat nu uit vijf vol- en twee deeltijders. Met het geleende kapitaal willen de ondernemers accountmanagers aannemen. Implug zit nu in Nederland en er staan ook al kluisjes in België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Polen en Zwitserland.

Komende april lanceren de heren een eigen kantoor in Frankrijk. Tom houdt zich vooral bezig met de uitrol over de grens en is de sfeer in de Parijse horeca al wezen proeven. ,,De vooruitzichten zijn goed!”

Na Frankrijk staat België in de planning, gevolgd door Duitsland. En dat allemaal in drie jaar tijd. Italië en Spanje staan ook op de lijst. De aankomende maand willen de ondernemers minstens vijftien accountmanagers in Nederland erbij en daarna wordt het team uitgebreid in het buitenland. „Per land willen we een flexkantoor opzetten, want accountmanagers zijn altijd op pad. Hopelijk staan onze kluisjes over een paar jaar overal ter wereld!”

De focus komt de aankomende drie jaar te liggen op het uitbreiden van het team in Nederland en elders in Europa. Twee van de vier oprichters zijn daarnaast bezig met de ontwikkeling van een nieuw product. Het eerste prototype moet over een jaar af zijn.