Nieuws/Financieel

FAMILIEZAKEN Roerink Food Family groeit gestaag

Familie met zuivel in de genen

Door door Jessica Numann

Gerjhan, Jacqueline en Diane Roerink runnen samen het  familiebedrijf

Gerjhan, Jacqueline en Diane Roerink runnen samen het familiebedrijf

Rob Loohuis

Twekkelo - Vijfendertig jaar na de oprichting komen alle producten van Zuivelhoeve nog steeds uit dezelfde Twentse melkboerderij. Gerjhan en Diane Roerink startten de onderneming in 1981 en inmiddels is de Roerink Food Family vijf bedrijven rijk. Dochter Jacqueline stapte vijf jaar geleden aan boord.

Gerjhan, Jacqueline en Diane Roerink runnen samen het  familiebedrijf

Gerjhan, Jacqueline en Diane Roerink runnen samen het familiebedrijf

Rob Loohuis

„Het winkeltje in Twekkelo, waar mijn moeder vroeger de zuivel van onze dertig koeien verkocht, bestaat nog steeds”, vertelt Jacqueline. Maar het bleef bepaald niet bij één winkeltje. In 1985 opende het tweede filiaal en anno 2016 zijn de producten van het bedrijf in bijna ieder supermarktschap te vinden.

Nadat de Zuivelhoeve in 2011 het recept en de merknaam van de smeerdip HEKS’NKAAS® overnam van een groenteboer uit Losser werd de overkoepelende organisatie Roerink Food Family opgestart. Inmiddels horen ook de biologische geitenkaas van Happy Goat en de toetjes van Dessert Meesters erbij. In totaal werken er nu zo'n 350 man bij het bedrijf.

Vader Gerjhan is algemeen directeur en moeder Diane managet de veertig winkels, voornamelijk in het noorden, zuiden en oosten van het land. „We werken met franchisers en in vier jaar is het aantal filialen verdubbeld. Best bizar in deze tijd.”

Na een aantal commerciële functies bij supermarktketens gingen Jacqueline en haar vriend vijf jaar geleden ook het familiebedrijf in. „Ik ben marketingmanager van de Zuivelhoeve. Dat was geen vooropgezet plan, het liep gewoon zo. Tja, misschien werd ik toch aangetrokken door de passie voor eten die in de familie zit. En ik vind het mooi een bijdrage te leveren aan hetgeen mijn ouders hebben opgestart.”

De familie zit niet dagelijks bij elkaar, maar de communicatielijnen staan de hele dag wijd open. ,,Als kinderen hielpen wij altijd mee in de winkels, productie en met promoties. Mijn zusje is net begonnen met werken in de cosmeticabranche en mijn broertje studeert nog bedrijfskunde. Misschien zullen we ooit wel samenwerken voor het mooie bedrijf dat onze ouders zijn begonnen. We zullen zien hoe het loopt, of zoals we in Twente zeggen: ‘kiek’n wat het wordt’.”

Door door Jessica Numann