Nieuws/Financieel
406921
Financieel

'Veel interesse in certificaten Van Lanschot'

AMSTERDAM (AFN) - Er is veel interesse van investeerders in het belang in Van Lanschot dat te koop is gezet door Delta Lloyd. Volgens een ingewijde rond de transactie is reeds ingetekend voor alle 11,3 miljoen bestaande certificaten die Delta Lloyd wil verkopen.

De verzekeraar kondigde eerder deze week aan te beginnen met de verkoop van het belang in Van Lanschot om zijn kapitaalpositie te versterken. Deze week ging het management van Van Lanschot langs bij Europese investeerders om de stukken aan de man te brengen. Daarbij werd het basisboek reeds gedekt, aldus de bron. Er vindt nog een roadshow in de Verenigde Staten plaats. Ook daar is naar verluidt veel belangstelling.

De inschrijvingsperiode voor particuliere beleggers loopt tot dinsdag 17.30 uur. Institutionele beleggers kunnen inschrijven tot woensdag 14.00 uur. Deze periode kan worden ingekort of verlengd.

De prijs per aangeboden certificaat ligt naar verwachting tussen 15 en 18 euro en zal worden bepaald op basis van een zogeheten bookbuilding procedure. De ingewijde wilde niets zeggen over de verwachte prijs die Delta Lloyd zal vangen voor de stukken. Op basis van de genoemde bandbreedte levert de verkoop van het belang Delta Lloyd tussen de 169,5 miljoen en 203,4 miljoen euro op.

De certificaten vertegenwoordigen ruim 27 procent van het totale uitstaande kapitaal in Van Lanschot. De totale verkoop, inclusief de overtoewijzingsoptie, vertegenwoordigt het volledige door Delta Lloyd aangehouden belang van ongeveer 30,2 procent in Van Lanschot.

Tot 1 procent van de stukken, exclusief de overtoewijzingsoptie, is gereserveerd voor medewerkers van Van Lanschot. Bestuurders van Van Lanschot schrijven voor een totaalbedrag van circa 1,1 miljoen euro in. Deze inschrijving zal volledig worden toegewezen.