Nieuws/Financieel
407140
Financieel

Sloecentrale bemoeilijkt verkoopplannen Delta

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta heeft grote moeite om kopers te vinden voor de Sloecentrale, ten oosten van Vlissingen. De Zeeuwse onderneming wilde de gascentrale eigenlijk samen verkopen met haar retailtak die ook de etalage staat, maar overweegt de onderdelen nu los van de hand te doen.

Kopers "staan niet in de rij", zo bevestigde een woordvoerster vrijdag berichtgeving van Het Financieele Dagblad. "Maar we gooien de handdoek nog niet in de ring". De gascentrale is door de lage energieprijs momenteel verlieslatend.

Voor de retailtak, die energie-, internet- en televisiecontracten aanbiedt, bestaat volgens de zegsvrouw meer belangstelling. Met het geld dat een losse verkoop van die divisie oplevert, zou de gascentrale samen met enkele handelsactiviteiten nog een tijdje op eigen benen voortgezet kunnen worden, in de hoop dat er later meer interesse is bij potentiële kopers.

Delta zucht onder de sterk gedaalde stroomprijzen. Tot dusver hielden de stabiele inkomsten uit het netwerkbedrijf de onderneming op de been, maar daarvan moet Delta binnenkort afstand doen. Het heeft tot 1 juli volgend jaar de tijd gekregen om zichzelf op te splitsen. Om dan een levensvatbare onderneming over te houden, probeert Delta nu zijn productie- en verkooponderdelen van de hand te doen.

Het in zwaar weer verkerende nutsbedrijf kreeg onlangs ook te maken met een beslaglegging van bijna honderd miljoen euro door een ondernemer waarmee het al jaren in een conflict verwikkeld is. Dat probleem is inmiddels geweken. Delta heeft de beslaglegging volgens de zegsvrouw via een kort geding van tafel kunnen krijgen.