Nieuws/Financieel
407158
Financieel

'Kleine overname voor Beter Bed'

AMSTERDAM (AFN) - De overname van het Zweedse Sängjätten door Beter Bed komt voor analisten van KBC niet als een verrassing. Het bedrijf gaf al eerder aan naar uitbreidingsmogelijkheden elders in Europa te kijken.

Het betreft een betrekkelijk kleine acquisitie, schrijven de marktvorsers vrijdag in een commentaar. Financiële details werden niet gegeven, maar KBC gaat uit van een overnameprijs die ruim onder de jaaromzet van 10 miljoen euro van Sängjätten ligt. Beter Bed financiert de overname uit bestaande middelen.

ING ziet de overname in Zweden als positief nieuws. Wel merkt analist Tijs Hollestelle op dat sommige beleggers sceptisch zullen zijn over de expansieplannen van Beter Bed, dat een lastige periode achter de rug heeft. ,,Elke zwakte in de koers zien wij op dit niveau als een instapmogelijkheid'', schrijft hij.

Aandeel

Belangrijk is volgens KBC dat het dividendbeleid van Beter Bed naar verwachting niet onder de aankoop zal lijden. De bank houdt dan ook vast aan zijn accumulate-advies met een koersdoel van 23 euro. ING raadt klanten aan het aandeel te kopen, en hanteert een richtprijs van 27,50 euro.

Het aandeel zakte vrijdag in de vroege handel 0,4 procent tot 20 euro in een licht positieve markt.