Nieuws/Financieel
409441
Financieel

'Nieuws Galapagos neemt twijfels weg'

AMSTERDAM (AFN) - Het onderzoek van Galapagos naar de werking van het middel filgotinib tegen reuma gaat een nieuwe fase in. Dat zal sommige van de laatste twijfels wegnemen die nog leven in de markt over het medicijn, verwachten analisten van KBC.

Galapagos liet dinsdagavond weten dat het besprekingen over zijn reumaprogramma met Europese en Amerikaanse toezichthouders succesvol heeft afgerond. In het derde kwartaal wordt een nieuwe fase van het onderzoek naar een middel tegen reuma opgestart.

KBC ziet het nieuws als een bevestiging voor zijn eigen positieve verwachtingen voor filgotinib. De bank handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 70 euro.

Koersdoel

Analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen herhaalde woensdag zijn aanbevolen-advies voor Galapagos, met een koersdoel van 75 euro. Volgens hem is het vooral belangrijk dat de studie de volgende fase ingaat met zowel een dosering van 100 milligram als met 200 milligram.

Eerder waren er in de Verenigde Staten nog zorgen dat een hoge dosering een negatieve invloed zou hebben op de vruchtbaarheid van mannen. Bij dierproeven was gebleken dat heel hoge doseringen tot minder spermacellen konden leiden.

Koploper

Het aandeel Galapagos koerste woensdag rond 11.30 uur 4 procent hoger op 52,95 euro, en was daarmee koploper in de 0,6 procent hogere MidKap.