Nieuws/Financieel
409525
Financieel

Beurzen in Azië geven gas

TOKIO (AFN) - De beurzen in het Verre Oosten zaten woensdag flink in de lift. Sterke cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt voedden de verwachting dat de Amerikaanse economie sterk genoeg is om een renteverhoging aan te kunnen. Wall Street sloot fors hoger, wat in Azië voor een opgewekte stemming zorgde. Verder boden de stijgende olieprijzen steun aan de handel.

De verkoop van nieuwbouwwoningen in de Verenigde Staten steeg in april tot het hoogste niveau sinds begin 2008. Dat cijfer onderstreept de stevige economische groei in de VS. De beurzen in New York sloten dinsdag met winsten van 1,2 tot 2 procent.

In Tokio zorgde een zwakkere yen ook voor rugwind voor de beurshandel. De Nikkei won 1,6 procent tot 16.757,35 punten. Bij de sterkste stijgers op de Japanse aandelenbeurs stonden onder meer Sony (plus 6,5 procent) en Toyota Motor (plus 2,3 procent).

De Hang Seng in Hongkong ging tussentijds 2,4 procent omhoog. In Sydney steeg de All Ordinaries 1,5 procent en de Kospi in Seoul won 1,2 procent.