Nieuws/Financieel
409569
Financieel

HP Enterprise slaat handen ineen met CSC

TYSONS (AFN) - Hewlett-Packard Enterprise (HPE) splitst het dienstverleningsdeel van zijn bedrijf af en voegt het samen met IT-dienstverlener Computer Sciences Corp (CSC). Dat maakten beide bedrijven dinsdagavond bekend.

HPE levert onder meer hardware en IT-diensten aan de zakelijke markt en komt voort uit computer- en technologieconcern Hewlett-Packard. Dat werd eind vorig jaar verdeeld in twee onderdelen: HPE en HP Inc, dat computers en printers verkoopt.

Het nieuwe fusiebedrijf, waarvan de naam nog niet werd gemeld, is goed voor een jaaromzet van circa 26 miljard dollar en wordt daarmee een van de grootste IT-dienstverleners ter wereld. Het bedient ruim 5000 klanten in meer dan zeventig landen. De leiding komt in handen van de huidige topman van CSC, Mike Lawrie. Meg Whitman, die HPE leidt, treedt toe tot de raad van bestuur van het nieuwe bedrijf.

De fusie wordt naar verwachting in maart volgend jaar afgerond. De aandelen van het nieuwe bedrijf worden evenredig verdeeld over de aandeelhouders van HPE en CSC.