Nieuws/Financieel
409755
Financieel

Robotsoftware naar mkb-beurs

Be Informed, leverancier van software voor robots, is het volgende bedrijf dat via de Haagse mkb-beurs Npex een obligatie uitgeeft.

De achtergestelde lening heeft een maximale looptijd van vijf jaar tegen een rente van 8,5%. De onderneming, gevestigd in Apeldoorn, maakt een aanzienlijke omzetgroei door en wil met de beoogde opbrengst van de uitgifte van in totaal 2499 obligaties ter waarde van €1000,- (€2.499.000) versneld profiteren van de ontwikkelingen van wat het zelf noemt „de robotisering van kenniswerken”.

Met de verkoop van gebruikslicenties en onderhoudsovereenkomsten aan onder andere de Immigratie- en Naturalisatiedienst, Home Office/Immigrations in Groot-Brittannië en financiële dienstverleners als Tesco Bank, Deloitte en Procter & Gamble ziet Be Informed kansen om in een hoger tempo verder te groeien. In 2015 bedroeg de omzet van het bedrijf €4,4 miljoen en werd een nettowinst geboekt van €226.000.

Groei

Be Informed-ceo Rik Hoogenberg verwacht voor de komende drie jaar een groei van over de duim 30% per jaar. „Na de entree van de robots in de industrie zal nu de robot-software ervoor zorgen dat er betere adviezen worden gegeven op basis van een specifieke klantsituatie. Door het robotiseren van routinematige activiteiten in complexe processen kunnen kenniswerkers zich beter gaan concentreren op uitzonderingsgevallen.”

Be Informed is fors geherstructureerd na een faillissement van haar Nederlandse dochterorganisatie in 2014. Het bedrijf heeft momenteel 30 medewerkers in dienst. Sinds de oprichting in 2004 is al meer dan €30 miljoen geïnvesteerd in de robot-software. ,,Ons bedrijf is hier sterker uitgekomen,” zegt Hoogenberg.

Prospectus

De Be Informed-obligaties worden met ingang van 24 mei 2016 verhandeld via het handelsplatform van NPEX, disndag is de prospectus van de obligatie van Be Informed via de website van Npex te vinden.

Op de Nederlandse Participatie Exchange, opgericht in 2009 door Adriaan Hendrikse, staan een dertigtal aandelen en obligaties genoteerd van bedrijven als chipbedrijf Rood Microtec, reclamefirma Trotter, De Vegetarische Slager, kledingzaak The Society Shop en de Nederlandse tak van noodleketen Wagamama. Ruim 125.000 beleggers handelen er in effecten ter waarde van €380 miljoen.