Nieuws/Financieel
409774
Financieel

ForFarmers flink omhoog bij beursdebuut

AMSTERDAM (AFN) - Veevoederbedrijf ForFarmers ging dinsdag bij zijn debuut op het Damrak flink omhoog. Het bedrijf bood geen nieuwe aandelen aan, maar maakte bestaande stukken op Beursplein 5 verhandelbaar.

De referentiekoers werd maandag vastgesteld op 6,50 euro per aandeel. ForFarmers steeg in de eerste minuten tot een hoogste niveau van 7,17 euro. Daarna zakte de koers weer wat omlaag. Omstreeks 10.20 uur noteerde ForFarmers op 6,99 euro.

ForFarmers-topman Yoram Knoop opende de beurshandel om 09.00 uur met een slag op de gong. In een toelichting zei hij dat het bedrijf een oorlogskas heeft van 300 miljoen euro. ForFarmers wil zowel autonoom als via overnames groeien. Daarbij mikt het op een ,,paar kleinere overnames per jaar'' en eens in de paar jaar een grotere, zonder dit verder te concretiseren.

Ook uitbreiding naar andere landen behoort tot de mogelijkheden, al wilde de bestuurder daar geen voorbeelden of tijdspad voor geven. ForFarmers is momenteel actief in Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Verder noemde Knoop het aandeel aantrekkelijk en defensief. Hij wees daarbij op het stabiele rendement van ForFarmers en het dividend van 50 procent van de nettowinst.