Nieuws/Financieel
410062
Financieel

Megabod Bayer op Monsanto ’ te mager’

Het chemiecomplex van Bayer.

Het chemiecomplex van Bayer.

Amsterdam - Chemieconcern Bayer biedt $62 miljard voor zaadveredelaar Monsanto, . $1 miljard onder eerdere schattingen van analisten.

Het chemiecomplex van Bayer.

Het chemiecomplex van Bayer.

Die schatting, een premie van ruim 66% op de Monsanto-koers van vorige week voor het bod, blijkt uit een ronde langs zakenbanken door Bloomberg.

Het Duitse fijnchemieconcern heeft een ongevraagd bod gedaan, de grootste zaadveredelaar ter wereld is zelf ook in het overnamespel bezig.

Prijs gerechtvaardigd

Volgens Susquehanna Financial Group, verwijzend naar de megaovername van de producent in bestrijdingsmiddelen Syngenta door chemiebedrijf China National Chemical, is een koers-winstverhouding van ruim zestien gerechtvaardigd. Dat zou een prijs van $63 miljard moeten rechtvaardigen.

Het enorme verschil tussen het Bayer-bod en deze inschatting tekent een onderhandeling die snel kan afketsen. Beleggers van Bayer zullen hoe dan ook meer eisen dan de $120 tot $150 per aandeel van Monsanto. Volgens Berenberg is de kans klein dat het eerste bod zal slagen. Elke ochtend relevant financieel nieuws gratis in je mailbox? Meld hier aan