Nieuws/Financieel
410073
Financieel

Aegon verkoopt restant Britse lijfrentes

DEN HAAG (AFN) - Aegon verkoopt een lijfrenteportefeuille ter waarde van 3 miljard Britse pond (3,8 miljard euro) aan branchegenoot Legal & General. De Nederlandse verzekeraar maakte maandag bekend dat daarmee de verkoop van de eigen lijfrenteportefeuille wordt afgerond.

Aegon verwacht dat de transactie ongeveer 275 miljoen pond aan zogeheten solvency II-kapitaal vrijmaakt. Het bedrijf besloot in 2010 niet meer actief lijfrentes te verkopen op de Britse markt omdat het product niet meer past bij de rendementseisen in relatie tot de risico's.

In de deal met Legal & General is afgesproken dat Aegon 3 miljard pond aan verplichtingen herverzekert, gevolgd door de overdracht van het juridische eigendom. De solvency II-ratio verbetert door de herverzekering naar verwachting met circa 15 procentpunt en met nog eens 5 procentpunt na de overdracht.

De onderliggende winst voor belastingen uit de Britse activiteiten neemt naar verwachting met 16 miljoen pond per jaar af. Aegon houdt rekening met een boekverlies van 215 miljoen pond uit de herverzekeringstransactie. Dit bedrag wordt opgenomen in de post 'overige kosten' over het tweede kwartaal.