Nieuws/Financieel
410078
Financieel

Nikkei eindigt sessie in mineur

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met verlies de handel uitgegaan. Exporterende bedrijven zagen hun beurswaarde over een breed front dalen. Uit cijfers van de Japanse overheid bleek dat de uitvoer van het land voor de zevende maand op rij is gedaald, onder meer door de duurdere yen.

De Nikkei-index sloot met een min van 0,5 procent op 16.654,60 punten. Bij de exporterende bedrijven schaarden Toyota Motor en Hino Motors zich met minnen van 1 en 1,1 procent onder de sterkste dalers. Ook de energiesector drukte op de graadmeter, mede door een daling van de olieprijzen. Tokyo Gas en branchegenoot Inpex zagen hun beurswaarde met ruim 2 procent dalen.

Elders in Azië lieten de graadmeters een wisselend beeld zien. De Kospi-index in Seoul steeg 0,4 procent, terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,5 procent zakte. In Hongkong stond de Hang Seng tussentijds onveranderd.

In Taiwan gingen aandelen van technologiebedrijven als TSMC en Hon Hai omhoog. De toeleveranciers aan Apple profiteerden van berichten dat het aantal orders voor de iPhone 7 hoger zal zijn dan eerder werd aangenomen.