Nieuws/Financieel
411137
Financieel

'Operationele prestaties Delta Lloyd solide'

AMSTERDAM (AFN) - De operationele prestaties van Delta Lloyd in het eerste kwartaal waren solide. Dat constateerde KBC woendag in een reactie. Wel kwam de Solvency II-ratio met 127 procent iets onder de verwachting van analist Matthias De Wit uit.

De marktvorser merkte daarbij op dat de ratio, als de kapitaalacties van Delta Lloyd worden meegerekend, volgens het financiële concern aan de bovenkant van de door Delta Lloyd gehanteerde bandbreedte van 140 tot 180 procent uitkomt. KBC hanteert een reduce-advies op Delta Lloyd. De bank verlaagde wel het koersdoel naar 4,20 euro, om de effecten van de recente verdere daling van de rentes weer te geven.

Volgens SNS Securities toonden de kwartaalcijfers een sterke groei van de bruto premie-inkomsten. De resultaten waren bij alle segmenten goed, behalve bij vermogensbeheer. De marktvorsers gaven daarbij aan dat wanneer de solvabiliteitszaak rondom Delta Lloyd is opgelost, er een solide verzekeraar staat met een hoog, stabiel en duurzaam dividend.

SNS herhaalde het buy-advies op Delta Lloyd, dat woensdag omstreeks 10.25 uur 2,4 procent hoger stond op 4,05 euro. Het aandeel was daarmee de sterkste stijger in een licht hogere MidKap.