Nieuws/Financieel
411260
Financieel

Ook APG wil schade verhalen bij Volkswagen

Pensioenuitvoerder APG

Pensioenuitvoerder APG

HEERLEN - Ook pensioenuitvoerder APG heeft zich aangesloten bij een claimprocedure tegen Volkswagen. De grootste pensioenbelegger van Nederland vindt dat de automaker beleggers vorig jaar niet tijdig heeft geïnformeerd toen het schandaal rond sjoemelsoftware aan het licht kwam, zo bevestigde een woordvoerder dinsdag.

Pensioenuitvoerder APG

Pensioenuitvoerder APG

Volgens Het Financieele Dagblad is de massaclaim waarbij APG zich heeft aangesloten in maart ingediend bij de arrondissementsrechtbank van Braunschweig. Hoeveel schade APG precies wil verhalen, wil de instantie niet zeggen. Diens belang in Volkswagen was per eind vorig jaar nog 34 miljoen euro waard.

Het autoconcern heeft inmiddels meerdere massaclaims voor zijn kiezen gekregen sinds bekend werd dat het concern dieselauto's jarenlang als milieuvriendelijker aan de man bracht dan ze daadwerkelijk zijn. Aandeelhouders zagen de waarde van hun beleggingen in Volkswagen stevig dalen.

Eerder deze week kwam aan het licht dat ook het Noorse staatsinvesteringsfonds van plan is om de strijd met Volkswagen aan te binden. Het grootste staatsfonds ter wereld is een van de grootste aandeelhouders van het Duitse concern.