Nieuws/Financieel
411908
Financieel

Hogere opening AEX verwacht

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam lijkt dinsdag licht hoger te gaan openen. Het sentiment wordt ondersteund door de mooie winsten op Wall Street een dag eerder en de verder stijgende olieprijzen.

Voorbeurs werd bekend dat Fagron tot een vergelijk is gekomen met het personeel van zijn Amerikaanse onderdeel Bellevue, waarvan het de sluiting heeft aangekondigd. Daardoor heeft de dienstverlener aan apotheken aan de laatste opschortende voorwaarde voor de steun van verschillende investeerders bij de claimemissie voldaan.

Digitaal beveiliger Gemalto heeft een opdracht van de Thaise overheid gekregen, zonder financiële details te melden.

Basic-Fit

Fitnessketen Basic-Fit kondigde aan binnenkort naar de beurs in Amsterdam te komen. Basic-Fit wil met de verkoop van aandelen onder meer zijn schulden herfinancieren en verdere groei bekostigen. Bronnen meldden eerder al dat Basic-Fit een beursgang zou overwegen. De opbrengst bij een beursgang werd geschat op minimaal 1,1 miljard euro.

Later op de dag komen nog cijfers over de Europese handel en de inflatie, huizenmarkt en industrie in de Verenigde Staten.

Verlies

De beurs in Amsterdam wist maandag het kleine verlies van eerder op de dag weg te poetsen en licht hoger te sluiten. De sessie verliep rustig, aangezien veel handelaren een vrije dag namen vanwege tweede pinksterdag. De AEX-index eindigde 0,1 procent hoger op 433,74 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 638,46 punten.

De Dow-Jonesindex in New York noteerde maandag aan het slot 1 procent hoger op 17.710,71 punten. De brede S&P 500 klom 1 procent tot 2066,66 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 1,2 procent tot 4775,46 punten.

Olie

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond dinsdagochtend 1,2 procent hoger op 48,28 dollar en Brent klom 0,6 procent tot 49,31 dollar.