Nieuws/Financieel
412562
Financieel

Euronext wil groei versnellen

AMSTERDAM (AFN) - Beursbedrijf Euronext wil zijn winstgevende groei versnellen. Dat zal naast groei op eigen kracht ook gebeuren via kleine overnames. Dat maakte de uitbater van de aandelenmarkten in onder meer Amsterdam en Parijs vrijdag bekend in een strategische update.

Euronext heeft in de periode 2015 tot en met 2019 een totaalbedrag van 100 tot 150 miljoen euro voor ,,acquisities en ontwikkelingskosten''.

Verder mikt de beursuitbater op een jaarlijks groeipercentage van de omzet met 2 procent, exclusief de clearingactiviteiten. Zes groei-initiatieven moeten uiteindelijk 70 miljoen euro aan extra omzet bijdragen. Daardoor groeit de omzet in 2019 tot zo'n 575 miljoen euro, aldus Euronext.

De kostenbasis zal daarbij met 22 miljoen euro bruto afnemen. De marge op het bedrijfsresultaat (ebitda) moet in 2019 uitkomen op 61 tot 63 procent.

De strategie van Euronext, Agility for Growth, steekt verder onder meer in op het verlagen van de kosten en het versterken van het technologie- en infrastructuurplatform.