Nieuws/Financieel
413832
Financieel

Tribune beschermt zich tegen ongevraagd bod

MCLEAN (AFN) - Mediabedrijf Tribune gaat nog altijd niet akkoord met het ongevraagde overnamebod van branchegenoot Gannett, eigenaar van onder meer de grote Amerikaanse krant USA Today. De top van Tribune heeft een beschermingswal opgeworpen waarmee aandeelhouders worden beschermd voor het ,,stelen van de aandelen".

De bescherming, die een jaar actief zal zijn, bestaat uit de constructie dat wanneer aandeelhouders een belang van 20 procent of meer verwerven, andere aandeelhouders extra stukken krijgen. In het geval van Gannett zou het belang daardoor verwateren.

Al in april bood Gannet 12,25 dollar per aandeel Tribune dat onder meer eigenaar is van de titels Los Angeles Times en Chicago Tribune. Dat bod werd eerder al door Tribune afgewezen waardoor Gannett zich genoodzaakt zag zich direct tot de aandeelhouders te richten. Hoewel het bod destijds 63 procent boven de slotkoers van Tribune lag, meent het bestuur van Tribune dat de werkelijke waarde van het concern veel hoger is.

Binnen de krantenwereld vindt een grote consolidatieslag plaats. De schaalvergroting moet behalve voor kostenbesparingen ook ervoor zorgen dat krantenconcerns meer tijd kopen om geld te gaan verdienen met onlinenieuws. Gannett kocht al vijftien titels. Tribune nam de San Diego Union-Tribune over.