Nieuws/Financieel
414042
Financieel

'Winst Aegon loopt verder op'

AMSTERDAM (AFN) - Aegon heeft zijn winst in het eerste kwartaal naar verwachting opnieuw zien stijgen. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de kwartaalcijfers die de verzekeraar donderdag voorbeurs publiceert.

De analisten voorzien in doorsnee een onderliggende brutowinst voor Aegon van 485 miljoen euro. Dat zou 3 procent meer zijn dan in het eerste kwartaal van 2015. De nettowinst ging naar verwachting met 4 procent omhoog naar 329 miljoen euro.

Aegon zag de nettowinst in het laatste kwartaal van vorig jaar met bijna een vijfde oplopen, onder meer door lagere afschrijvingen. Analisten verwachten dat Aegon vorig kwartaal minder geld heeft verloren op hedgingconstructies. In doorsnee wordt daar gerekend op een min van 69 miljoen euro, tegen 159 miljoen euro een jaar eerder.

Bestuursvoorzitter Alex Wynaendts zei bij de presentatie van de jaarcijfers van 2015, in februari, dat Aegon goed bestand is tegen de problemen die de bijzonder lage rente in Europa en de VS met zich meebrengt. Hij wees in dat verband op de grotere behoefte aan advies en nieuwe producten, die minder afhankelijk zijn van de rentestand. Dat zorgt voor extra vraag bij Aegon.