Nieuws/Financieel
414043
Financieel

Funderingsbouwer Sif alsnog naar de beurs

ROERMOND (AFN) - Sif gaat donderdag alsnog naar de beurs. De aandelen krijgen een richtprijs van 14 euro per stuk, waarmee de funderingsbouwer op 357 miljoen euro wordt gewaardeerd. Dat meldde het bedrijf uit Roermond, dat voor meer dan 80 procent in handen is van investeerder Egeria, maandag.

De handel in aandelen Sif begint exact drie maanden later dan aanvankelijk de bedoeling was. De beursgang, waarbij Egeria een deel van zijn belang van de hand zou doen, werd echter op het laatste moment afgeblazen vanwege onrust op de aandelenmarkten. Het bedrijf ziet een beursgang nu weer zitten, omdat de rust is weergekeerd en het sentiment rondom een stap naar de beurs positief is.

Bestuursvoorzitter Jan Bruggenthijs noemt de beursgang een ,,logische stap" om Sif, dat vooral betonnen funderingen voor windmolenparken op zee en olieboorplatformen maakt, klaar te stomen voor de toekomst. Door de openbare handel in aandelen wil het bedrijf meer mogelijkheden hebben om kapitaal op te halen. Daarmee wil het bedrijf vanaf 2019 groei richting het Verre Oosten en de Verenigde Staten financieren, zei Bruggenthijs in een toelichting.

Richtprijs

Bij de aanvankelijke beursgang kregen aandelen nog een indicatieprijs mee van 14 tot 17 euro per stuk. Daarmee werd het bedrijf eerder gewaardeerd op 357 tot 434 miljoen euro. De huidige aandeelhouders hebben de richtprijs nu aan de onderkant van die bandbreedte vastgesteld.

Het gaat wel onveranderd om maximaal 8 miljoen aandelen, die vanwege de korte voorbereidingstijd alleen worden aangeboden aan institutionele beleggers. De beursgang betreft circa 31 procent van de aandelen Sif exclusief een overtoewijzingsoptie. Daarvoor zijn nu 800.000 aandelen gereserveerd. Na afronding van de beursgang bestaat het aandelenkapitaal van het bouwbedrijf uit ruim 25,5 miljoen stukken.