Nieuws/Financieel
414080
Financieel

'Altice boekt nagenoeg stabiel resultaat'

AMSTERDAM (AFN) - Altice heeft vorig kwartaal naar verwachting een nagenoeg even hoog bedrijfsresultaat geboekt als een jaar eerder, op een iets lagere omzet. Dat blijkt uit een rondgang onder analisten in de aanloop naar de cijfers die het kabel- en telecombedrijf woensdag publiceert.

Uit een door Altice samengesteld overzicht van de verwachtingen blijkt dat analisten in doorsnee rekenen op een aangepaste ebitda van 1,6 miljard euro. Dat zou 1 procent meer zijn dan in de eerste drie maanden van 2015. De omzet ging naar verwachting met 2 procent omlaag naar 4,2 miljard euro.

Altice voorspelde in maart voor heel 2016 een verbeterende trend in de omzet. De geschoonde ebitda zal volgens het bedrijf met circa 5 procent toenemen. De operationele vrije kasstroom, die afgelopen jaar nog met een derde toenam, wordt vlak tot licht lager voorzien, als gevolg van versnelde investeringen.

Investeringen zullen volgens topman Dexter Goei met name gericht zijn op uitbreiding en verbetering van glasvezel- en 4G-netwerken. Verder legt Altice de nadruk op het aanbieden van gecombineerde telecompakketten.