Nieuws/Financieel
414100
Financieel

PostNL sterkste daler in MidKap

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel PostNL zakte maandagochtend na een positieve start in het rood. Volgens analisten voldeden de resultaten van het postbedrijf in grote lijnen aan de verwachtingen. Het bedrijf hield zelf vast aan zijn prognoses voor dit jaar.

PostNL meldde maandag een omzetgroei van 2 procent in de eerste drie maanden van 2016, tot 864 miljoen euro. Dat was in lijn met de gemiddelde voorspelling van analisten. De gecorrigeerde operationele winst kwam met 61 miljoen euro een fractie hoger uit dan de gemiddelde verwachting in de markt.

PostNL profiteerde volgens KBC vooral van de hogere winstgevendheid van de pakketdivisie. Daarnaast was de krimp van de postmarkt volgens de Belgische bank beperkter dan verwacht.

Voorzichtigheid

Volgens analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen lagen de resultaten van PostNL in lijn met de verwachtingen. De zakenbank blijft ,,voorzichtig'' ten aanzien van het aandeel PostNL, dat op de lijst 'niet aanbevolen' blijft staan.

Ook André Mulder van Kepler Cheuvreux zag op hoofdlijnen geen verrassingen in de cijfers. De postdivisie deed het volgens hem wat slechter dan verwacht, terwijl de prestaties van de pakkettendivisie meevielen. Hij verwacht dat PostNL eind 2017 zijn dividenduitkering kan hervatten. Daarbij rekent hij in eerste instantie op 0,10 euro per aandeel.

KBC handhaafde zijn hold-advies voor het aandeel PostNL, dat bij Kepler op reduce staat. PostNL noteerde maandag rond 09.55 uur na een positieve opening bijna 4 procent in de min op 3,66 euro.