Nieuws/Financieel
416585
Financieel

Overname stuwt resultaten BT Group

LONDEN (AFN) - Het Britse telecombedrijf BT Group heeft de omzet in het afgelopen kwartaal met ruim een vijfde opgevoerd naar 5,7 miljard pond (7,2 miljard euro). Het bedrijf werd daarbij geholpen door de overname van mobiele aanbieder EE eind januari, liet het donderdag weten.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) ging in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar, dat eind maart afliep, met 14 procent omhoog naar 2,1 miljard pond. Onder de streep bleef 756 miljoen pond over, tegen 690 miljoen pond in het laatste kwartaal van het voorgaande boekjaar.

Over het gehele jaar boekte BT, voortgekomen uit de vroegere staatsmonopolist British Telecom, een nettowinst van 2,6 miljard pond, nagenoeg evenveel als een jaar eerder De opbrengsten gingen omhoog van 18 miljard naar 19 miljard pond.

Mijlpaal

Bestuursvoorzitter Gavin Patterson noemde het afgelopen boekjaar ,,een mijlpaal'' voor BT. Hij wees erop dat de financiële resultaten in zeven jaar tijd niet zo sterk zijn geweest. Daarnaast heeft het bedrijf volgens de topman goede voortgang geboekt met investeringen in onder meer glasvezel en snel mobiel internet (4G).

BT investeerde de afgelopen tijd ook flink in uitbreiding van zijn sportaanbod, vooral voetbal. Het bedrijf wist vorig jaar de uitzendrechten te bemachtigen voor zowel de Champions Leage als de Europa League. Dat leverde veel extra kijkers op, iets waar het bedrijf ook het komende jaar van verwacht te profiteren.