Nieuws/Financieel
416926
Financieel

Lagere winst voor Vastned Belgium

ROTTERDAM (AFN) - Vastned Retail Belgium, dochterbedrijf van het Nederlandse beursgenoteerde Vastned, heeft in het eerste kwartaal de winst zien dalen. Dat kwam vooral door de desinvestering van een aantal niet-strategische winkelpanden, zo bleek dinsdag.

Vastned Retail Belgium realiseerde een operationeel uitkeerbaar resultaat van 0,56 euro per aandeel. Dat was een jaar eerder nog 0,64 euro per aandeel. Concreet bleef er onder de streep bijna 3,5 miljoen euro over, tegen 7,3 miljoen euro een jaar geleden.

De bezettingsgraad kwam eind maart uit op 98 procent, gelijk aan een jaar eerder. Vastned Retail Belgium zag de waarde van de bestaande portefeuille met 1 miljoen euro groeien. De huurinkomsten bedroegen bijna 4,9 miljoen euro, van ruim 4,9 miljoen euro een jaar eerder.

Aan het eind van het eerste kwartaal bestond de portefeuille van Vastned Retail Belgium voor 58 procent uit zogeheten premium high street shops, voor 17 procent uit high street shops en voor 25 procent uit bijvoorbeeld retailparken en andere soorten winkels.