Nieuws/Financieel
417350
Financieel

Eerste jaarwinst voor Oranjewoud sinds 2012

GOUDA (AFN) - Oranjewoud, de houdstermaatschappij van ingenieursbureau Antea Group en bouwbedrijf Strukton, heeft vorig jaar voor het eerst sinds 2012 weer een boekjaar afgesloten met winst. De omzet steeg daarbij met 9 procent naar het hoogste niveau ooit.

Oranjewoud rapporteerde een nettowinst van 19,2 miljoen euro, tegen een verlies van 25,1 miljoen in 2014. Het operationeel resultaat verbeterde tot 88,7 miljoen euro, van 16,3 miljoen een jaar eerder. De omzet kwam uit op 2,3 miljard euro. De toename van de opbrengsten werd vooral gedreven door het op gang komen van het metroproject in de Saudische hoofdstad Riyad, plus de werkzaamheden aan de A15 Maasvlakte-Vaanplein en de ondertunneling van de A2 bij Maastricht.

In alle segmenten van het bedrijf was sprake van een verbetering van het operationeel resultaat, behalve in het segment advies- en ingenieursdiensten. Daar zag Oranjewoud de orderportefeuille snel dalen als gevolg van een stagnerende markt voor opdrachtgevers in de olie- en gasindustrie. De totale orderportefeuille van Oranjewoud dikte met 262 miljoen euro aan tot een kleine 3,5 miljard euro. Over 2015 wordt geen dividend uitgekeerd.