Nieuws/Financieel
417851962
Financieel

Staat moet onteigende beleggers SNS Reaal dik 800 miljoen betalen

AMSTERDAM (AFN/DFT) - De Nederlandse overheid moet onteigende beleggers van de genationaliseerde bank en verzekeraar SNS Reaal nog meer dan 800 miljoen euro uitbetalen. Volgens de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam hebben ze nog recht op die schadeloosstelling, omdat ze eerder onterecht met lege handen achterbleven. Het ministerie van Financiën beraadt zich nog op hoger beroep.

Het ministerie van Financiën nationaliseerde SNS Reaal in 2013 om te voorkomen dat het financiële concern zou omvallen. Beleggers kregen toen niets omdat hun effecten niets meer waard zouden zijn. Voormalige aandeelhouders en achtergestelde schuldeisers voelden zich gedupeerd en stapten daarop naar de rechter.

Eerder werd al door rechters vastgesteld dat de beleggers te karig waren bedeeld na de nationalisatie. Maar vervolgens moest nog wel vastgesteld worden welke vergoeding ze dan zouden moeten krijgen.

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën laat weten dat de uitspraak daar op dit moment nog wordt bestudeerd. Het ministerie beraadt zich nog op de vraag of het in hoger beroep gaat.