Nieuws/Financieel
424059727
Financieel

Fors verlies Basic-Fit, maar opent 100 sportscholen

HOOFDDORP (AFN) - Sportscholenuitbater Basic-Fit heeft in de eerste helft van het jaar een groot verlies in de boeken gezet.

Ook de omzet liep scherp terug vanwege de uitbraak van het coronavirus. Door lockdownmaatregelen moesten veel vestigingen hun deuren gesloten houden.

Het verlies kwam uit op 51,9 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog een winst van 0,9 miljoen euro. In totaal liep de omzet in het afgelopen halfjaar terug naar 183 miljoen euro, 24 procent minder op jaarbasis.

"Het afgelopen halfjaar was de zwaarste periode in de geschiedenis van onze branche", zegt topman Rene Moos in een toelichting op de cijfers. "Toch heeft slechts 9 procent van onze leden het abonnement opgezegd, minder dan in dezelfde periode vorig jaar".

Basic-fit heeft abonnees gecompenseerd voor de maanden dat de scholen dicht moesten. Het bedrijf heeft bijna 47 miljoen euro extra kosten gemaakt door de lockdownmaatregelen. Op dit moment zijn er nog steeds sportscholen gesloten, zoals in Antwerpen.

In Nederland moesten de deuren van sportscholen half maart dicht en ze bleven tot 1 juli gesloten. Het leidde in het eerste halfjaar tot een omzetverlies van 38 procent voor de Nederlandse tak. Basic-Fit verwacht in 2020 zo'n honderd nieuwe vestigingen te openen. Het doel van 1250 sportscholen in 2022 blijft staan.