Nieuws/Financieel
425155014
Financieel

Bitcoin plots duizenden dollars goedkoper

Beleggers nemen deels afscheid van cryptomunt bitcoin: de prijs kelderde vrijdagmiddag met 9% tot onder $35.500 per stuk.

Over een week is de beweeglijke munt alweer 12% goedkoper geworden.

Bitcoin bevindt zich vrijdag in het gezelschap van Amerikaanse en Europese beurzen die hun neergang versterkten. Zorgen over de coronalockdowns nemen toe bij beleggers.

Deze daling van bitcoin past in het patroon van forse correcties van 20 tot 30% in de afgelopen jaren als de crytpomunt weer een nieuw hoogtepunt had bereikt.

Bitcoin bereikte enkele weken geleden nog een piekprijs van $41.000. Sindsdien waarschuwen crypto-experts voor schokken in de munt die erg volatiel is.

Na een prijsdaling met ruim $10.000 in een week tijd stapten grotere beleggers toch weer en dreven met aankopen de prijs opwaarts tot bijna $39.000 volgens de weergave bij Coindesk.

De Europese Centrale Bank (ECB) waarschuwde woensdag voor bitcoins, die te volatiel en zonder onderliggende waarde gevaarlijk zou zijn.

Luister ook naar de podcast Kwestie van Centen van Martin Visser met Herman Stam: Door corona diep in de schulden: ‘We lijden in stilte’