Nieuws/Financieel
427311
Financieel

ING: Unibail voelt aanslagen Parijs

AMSTERDAM (AFN) - De terroristische aanslagen in Parijs laten hun sporen na op de retailportefeuille van vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco. Volgens ING ligt het groeitempo van de omzet van huurders van Unibail in de Franse hoofdstad door de aanslagen lager. Waar in het kwartaal tot december nog een plus van 4,1 procent werd gemeten, was dit in de drie maanden tot en met februari 2,3 procent.

De regio Parijs is volgens ING goed voor 62 procent van het vastgoedaanbod van Unibail in Frankrijk en 37 procent van de totale waarde van de vastgoedportefeuille. Daarmee hebben de aanslagen een bovengemiddelde impact op de vastgoedonderneming. ING verwacht dat het negatieve effect van de aanslagen langzaamaan zullen wegebben.

Unibail zag de huuropbrengsten uitkomen op 456,6 miljoen euro, van 419 miljoen euro een jaar eerder. Bij de winkelcentra dikten de inkomsten met 10,7 procent aan. De kantorentak zag de huuropbrengsten met 3,2 procent stijgen. ING benadrukte de goede resultaten in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië, die boven het marktgemiddelde lagen.

De bank handhaafde zijn hold-advies op het aandeel met een koersdoel van 266 euro. Het aandeel koerste vrijdag omstreeks 10.00 uur vlak op 238,30 euro.