Nieuws/Financieel
427370
Financieel

Ceva mikt op beursgang

Hoofddorp - Logistiek bedrijf Ceva werkt aan een beursgang. Mogelijk gaat het bedrijf nog voor de zomer naar buiten met de plannen. Dat blijkt uit gesprekken met een drietal betrokkenen.

Ceva regelt de bevoorradingsketen voor zakelijke klanten, onder andere in de autoindustrie. Ceva is echter ook actief in het versturen van eenmalige (expeditie)zendingen.

Denk daarbij aan kantoortjes die vracht verzamelen, contracten hebben met rederijen, luchtvaartmaatschappijen, dienstregelingen uit hun hoofd kennen en spullen overal ter wereld heen kunnen sturen, inclusief de afhandeling bij de douane. Zowel expeditie als ketenbeheer is ongeveer goed voor 50% van de omzet van Ceva.

Begin dit jaar was naast Amsterdam ook New York in beeld voor een notering net als een andere Europese beurs buiten de eurozone. Ook speelde grootaandeelhouder Apollo met de gedachte om een proces in te zetten waarbij naast een beursgang ook een onderhandse verkoop van het bedrijf bekeken zou worden. Inmiddels zou het echter zo goed als zeker een beursgang in Amsterdam worden, aldus de krant.

In 2006 splitste TNT deze divisie af en verkocht het aan private equitybedrijf Apollo. Ceva heeft inmiddels wereldwijd 1000 magazijnen en 41.000 medewerkers in 160 landen.

Lees hier het uitgebreide artikel over de geplande beursgang van Ceva.