Nieuws/Financieel
427423
Financieel

Energiedirect nieuwe shirtsponsor van PSV

Energiedirect is de nieuwe shirtsponsor van PSV. Beide partijen tekenden een contract voor drie jaar. Het bedrijf betaalt per seizoen 6 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen nog kan oplopen tot 7 miljoen. Het is voor het eerst in 33 jaar dat er een andere naam dan Philips op het shirt te zien zal zijn.

Energiedirect is een dochteronderneming van energiereus Essent - zelf shirtsponsor van FC Groningen - en prijkt vanaf deze zomer op het PSV-tricot. "We zijn erg trots. We zijn erin geslaagd de waarde van het shirt aanzienlijk te verhogen. Daarbij is de achterkant nog beschikbaar", gaf algemeen directeur Toon Gerbrands aan nog op zoek te gaan naar een rugsponsor.

PSV was ruim een jaar op zoek naar een nieuwe shirtsponsor, maar het is niet gelukt om het bedrag dat Philips betaalde te evenaren.

Het eletronicaconcern is de komende 5 jaar in een overbruggingsperiode nog goed voor 3 miljoen per jaar. Die miljoenen zorgen er samen met het bedrag dat Energiedirect op tafel zal leggen voor, dat de Eindhovense landskampioen de komende jaren van een bedrag van rond de 9 miljoen is verzekerd. Het zou dan in totaal gaan om een plus in vergelijking met het huidige seizoen en daarmee behaalt de club het doel dat het zichzelf stelde.

Gerbrands was blij met de verkregen zekerheid. "Met de deal is de toekomst op sponsorgebied voor enkele jaren vormgegeven. Het gaat om grote bedragen, een aanzienlijk deel van onze begroting. We willen met Energiedirect bouwen aan de beste 'sportmarketingcase' van Nederland."