Nieuws/Financieel
427472
Financieel

Britse overheid overweegt belang in Tata UK

MUMBAI (AFN) - Nationalisatie van de Britse activiteiten van de Indiase staalgigant Tata Steel is geen optie, maar de overheid denkt wel na over het nemen van een belang van maximaal 25 procent. Dat heeft een woordvoerster van de Britse premier David Cameron donderdag laten weten.

,,Als we een belang zouden nemen, zou dat een minderheidsbelang worden, bedoeld om een koper te ondersteunen een langetermijntoekomst voor het bedrijf veilig te stellen'', aldus de zegsvrouw. Volgens haar zou de overheid ook kunnen helpen met honderden miljoenen ponden aan financiering.

Tata Steels activiteiten in Groot-Brittannië lijden verlies en daarom wil het Indiase concern ervan af. Voor een deel van de Britse tak is al een koper gevonden in investeerder Greybull Capital. Het moederbedrijf van de hoogovens in IJmuiden is nog op zoek naar geïnteresseerden voor de rest, waaronder de grootste staalfabriek van het land in Port Talbot in Wales.

Tata Steel is ook al enige tijd in gesprek met de Britse overheid. Die hecht veel waarde aan het voorbestaan van de staalindustrie. Er werken in het Verenigd Koninkrijk in totaal zo'n 15.000 mensen voor Tata Steel.