Nieuws/Financieel
427603
Financieel

Sociale Zaken iinn

Welbewust mooi

Amsterdam - Bij een schoonheidssalon denk je niet meteen aan duurzaamheid. Veel schoonheidsproducten bevatten giftige stoffen die niet alleen op de huid, maar ook in het riool terechtkomen. Kapper Erwin van den Heuvel doet er desondanks alles aan om zijn steentje aan het milieu bij te dragen.

Samen met Belinda Dijkstra is hij eigenaar van salon iinn, sustainable beauty, gevestigd in een rijksmonument aan de Singel in Amsterdam. „Toen we het kochten was het echt een bouwval, we hebben het gerenoveerd met duurzame materialen. Het hele pand is verlicht via led en we gebruiken ontkalkingsfilters in het water. Niet alleen omdat het water dan zachter is voor het haar, ook onze apparatuur gaat daardoor langer mee.”

In de salon worden alleen ecologisch verantwoorde producten gebruikt. „Onze haarverf is 96% natuurlijk. Helaas bestaat er nog geen 100% natuurlijke verf die goed dekkend is.” Ook de make-up en zelfs de nagellak is vrij van synthetische materialen.

„We willen niet alleen mensen mooier maken, maar ook de wereld schoner en netter. Ik wijs mijn klanten erop hoe belangrijk het voor hun huid en lichaam is om plantaardige producten te gebruiken en dan zou het hypocriet zijn als ik zelf niet verantwoord bezig ben.”

Het scheiden van papier, glas en plastic wordt in de binnenstad van Amsterdam niet gestimuleerd. Van den Heuvel doet het wel. „Het zou het makkelijkst zijn om het afval gewoon aan de weg te zetten, maar dan verdwijnt het bij het restafval. We brengen het daarom altijd zelf naar een afvalpunt.”

Duurzaam bezig zijn is niet altijd de makkelijkste en goedkoopste manier van werken, erkent de kapper. „Maar het levert wel wat op. Een bijdrage aan een schonere wereld en tevreden klanten. Veel klanten kiezen heel bewust voor onze salon. We zijn niet goedkoop, maar als je biologische groente koopt, betaal je ook meer.”