Nieuws/Financieel
429206
Financieel

Winstdaling bij Klaverblad Verzekeringen

Zoetermeer - Klaverblad Verzekeringen boekte in 2015 een winst die drie keer lager was dan een jaar eerder. Zowel de premie-inkomsten als de beleggingsresultaten vielen wat tegen.

De nettowinst van Klaverblad daalde in 2015 van €56,1 miljoen naar €18,3 miljoen. Klaverblad wijst naar tgegenvallende beleggingsresultaten, maar ook premie-inkomsten daalden, namelijk van €200,6 miljoen naar €190,6 miljoen.

De daling van die premie-inkomsten is vooral te zien bij de schadeverzekeringen. Daar namen geïnde premies met 9,4% af tot €81,3 miljoen. Klaverblad nam in 2014 afscheid van een autoverzekering met beschermde premie. In 2015 zegden veel consumenten daarom hun verzekering op.

Het premie-inkomen bij levensverzekeringen daalde ook, met bijna 3% tot ruim €68 miljoen. Klaverblad heeft goede vooruitzichten voor 2016. Het werken aan de naamsbekendheid, inzetten op een goede relatie met adviseurs en verbetering van de dienstverlening „werpen vruchten af”, aldus Klaverblad.

Klaverblad denkt dat er ook wat klantenaanwas is doordat andere verzekeraars door overnames of solvabiliteitsvraagstukken niet meer zo concurrerend kunnen zijn met hun verhouding van prijs-kwaliteit.