Nieuws/Financieel
429238
Financieel

Theodoor Gilissen en Insinger gaan samen

AMSTERDAM (AFN) - Theodoor Gilissen Bankiers en Insinger de Beaufort gaan fuseren. KBL European Private Bankers, het moederbedrijfv an Theodoor Gilissen, neemt Insinger over van het Franse BNP Paribas .

De partijen, twee van de oudste financiële instellingen voor vermogende particulieren van Nederland, brachten dinsdag naar buiten dat ze daarover een voorlopige overeenkomst hebben gesloten. Financiële details werden niet genoemd. Belanghebbenden en toezichthouders moeten zich nog uitspreken over de deal.

Bij Theodoor Gilissen, opgericht in 1881, werken 200 medewerkers in vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Groningen en Rotterdam. De bank, waarvan het moederbedrijf sinds 2011 eigendom is een investeringsvehikel van het vorstenhuis van Qatar, beheert een vermogen van ruim 12 miljard euro.

Fusiebank

Insinger heeft een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1779. Daar werken in vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Londen zo'n 230 mensen. Insinger heeft een beheerd vermogen van iets meer dan 10 miljard euro.

Hoe de fusiebank gaat heten is nog niet bekend. Dit en details als de nieuwe managementstructuur moeten komende tijd nog verder worden uitgewerkt. Naar verwachting zal de transactie later in het jaar worden afgerond, waarna de fusie concreet in de eerste helft van 2017 zal plaatsvinden. Tot die tijd blijven Theodoor Gilissen en Insinger los van elkaar opereren.

,,Na de voorgenomen fusie blijft onze aanpak in essentie hetzelfde'', aldus Tanja Nagel, bestuursvoorzitter van Theodoor Gilissen. De banken denken dat de krachtenbundeling schaalvoordelen oplevert. Bestaande en nieuwe cliënten moeten daarvan gaan profiteren. De fusie maakt het bijvoorbeeld mogelijk om op het vlak van online dienstverlening, beleggen en vermogensstructurering meer te investeren en vernieuwen.