Nieuws/Financieel
429785
Financieel

Terugblik seminar met ING-experts

'Beurzen kunnen inhaalslag maken'

Hoewel de aandelenmarkten in de Europa in 2016 vooralsnog geen potten hebben gebroken, kan de onderwaardering in vergelijking met Wall Street later dit jaar een inhaalslag van de koersen in de hand gaan werken. Dat stelde Bob Homan (hoofd ING Investment office) tijdens het online seminar van donderdag. 

Volgens Homan gaan de aandelenmarkten vooral gebukt onder het terughoudende sentiment bij beleggers na het slechte begin van het beursjaar, terwijl de aanhoudende lage rente en de verwachte verbetering van de winstgevendheid bij bedrijven de koersen in de kaart spelen.

Sander van Baren (hoofd ING Sprinters) liet zien hoe beleggers met behulp van Sprinters hun aandelenportefeuille kunnen beschermen tegen een neergang van de koersen of juist kunnen inspelen op kansen in de markt.

Verder kwam aan de orde wat de gevolgen kunnen zijn voor de financiële markten bij een mogelijk vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de eurozone. Ook werd besproken wat de aandelen en sectoren van de toekomst zijn. 

Klik hier om het gehele seminar terug te kunnen zien.