Nieuws/Financieel
430635
Financieel

Fibonacci daagt Binck om miljoenenschade

AMSTERDAM (AFN) - Beleggersclub Fibonacci wil 5,5 miljoen tot 10 miljoen euro schade verhalen op BinckBank. De vereniging heeft de onlinebroker daarom gedagvaard voor een bodemprocedure.

Binck werd vorig jaar al veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan Fibonacci. Volgens twee vonnissen liquideerde Binck begin vorig jaar onterecht de gehele portefeuille van Fibonacci. Binck vond dat de club zijn leden misleidde met te positieve verwachtingen, maar de rechter stelde Fibonacci in het gelijk.

De beleggersvereniging wil in deze bodemprocedure niet alleen de directe schade van circa 5,5 miljoen euro op de bank verhalen, maar ook de schade die is ontstaan doordat de portefeuille, die vrijwel uitsluitend uit langlopende posities bestond, zich na liquidatie niet verder heeft kunnen ontwikkelen.

BinckBank betwist nog altijd aansprakelijk te zijn jegens Fibonacci. De broker merkt op dat in de ontvangen dagvaarding geen concreet bedrag aan schadevergoeding wordt gevorderd. ,,Volgens de dagvaarding is de precieze schade niet concreet te begroten en dient deze in een vervolgprocedure te worden vastgesteld'', aldus Binck. De beleggersbank zegt het document nader te zullen bestuderen.