Nieuws/Financieel
430710
Financieel

Nederlands FinCo doet overname in oliehandel Gulf

AMSTERDAM - De Nederlandse oliehandelaar FinCo heeft van branchegenoot Enviem onderdelen van het merk Gulf overgenomen. Van Gulf, dat Manchester United sponsort, is de hele groothandel in Nederland gekocht, de bunkering van olie en de depots, schepen, olietrucks en schepen.

Bedragen worden door beide partijen niet genoemd.

Kenners spreken wel over een overeenkomst van 'vele miljoenen aan marktwaarde'.

Finco werkt sinds 2013 in downstream-olieactiviteiten in Nederland en Azië en breidde sindsdien uit met aankopen.

Tinq

Enviem, bekend van tankstations Gulf en Tinq in de Benelux, werkt vooral in Noord-Europese markten in de oliesector.

 

Daarnaast bezit Enviem het afvalverwerkingsbedrijf Main in de Petroleumhaven in Amsterdam, en het Transnational Blenders-smeermiddelen in Dordrecht.

Smeermiddelen

Ook heeft FinCo- met terminals in Amsterdam en Groningen voor levering van onder meer biobrandtoffen - met Gulf Oil International de activiteiten in smeermiddelen van Gulf in Nederland en Duitsland van Enviem overgenomen.

Volgens het concern versterkt FinCo hiermee ineens zijn positie in de Nederlandse oliemarkt. Het kan voortaan een veel breder pakket aan diensten aanbieden aan klanten in deze sector.

Overnames

Met de overname van de Gulf-onderdelen is FinCo niet klaar. De aandeelhouders achter FinCo, eerder succesvol in andere oliebedrijven, willen de komende jaren specifiek activiteiten in de Europese downstream olie- en energiemarkt uitbreiden met groei en acquisities.

Lees hier meer ondernemersnieuws