Nieuws/Financieel
431029
Financieel

Duizenden vaste banen weg bij KLM

Luchtvaartmaatschappij KLM wil de laagste functies in het bedrijf uitsluitend door uitzendkrachten laten vervullen. Dat meldt vakbond FNV tegen De Telegraaf.

Een woordvoerder van KLM bevestigt dat "het aantal flexkrachten zal stijgen door de groei van het bedrijf en door natuurlijk verloop in te vullen met flexkrachten.”

Onbespreekbaar volgens de FNV. “Het is een ordinaire kostenreductie, waarbij echte banen verdwijnen”, zegt FNV-bestuurder Jan van den Brink.

Volgens de luchtvaartmaatschappij is ze samen met de sociale partners op zoek is hoe in de toekomst omgegaan kan worden met de inzet van uitzendkrachten. Dit is een stijlbreuk bij de luchtvaartmaatschappij, die bekend staat om zijn jarenlange dienstverbanden.

Naar inschatting van de vakbond gaat het om 3000 functies binnen KLM, dat is 10% het huidige personeelsbestand. Het betreft bijvoorbeeld de banen van grondstewardessen of bagagesjouwers. Volgens de FNV onzalig voor een dienstverlenend bedrijf, waarbij de medewerkers ook het visitekaartje zijn.

Bij KLM is bezig met een aantal grote reorganisaties, onder meer bij de vrachttak. Daarnaast wordt er een zogeheten high performance organisatie ingevoerd, waarbij er een centralisatieslag gemaakt wordt binnen de luchtvaartmaatschappij. Tot 2018 moet dit jaarlijks leiden tot 4% meer gewerkte uren bij het huidige personeel. Dat is broodnodig om te kunnen overleven in de luchtvaartsector.

 “We willen komen tot een sociaal flexmodel, dat ook als voorbeeld voor andere bedrijven kan dienen”, zegt KLM.

Het “uitzendplan” wil KLM realiseren door pensionering, natuurlijk verloop, pensionering en promotie. Daarbij helpt dat de luchtvaartmaatschappij een relatief vergrijsd bedrijf is. Gedwongen ontslagen sluit KLM, dat één van de grootste particuliere werkgevers van Nederland is, tot nu toe uit.

De vakbond begrijpt dat KLM een seizoensbedrijf is, met pieken en dalen. Daarvoor is al een flexibele schil. Er wordt echter voortdurend aan deze bandbreedte gemorreld, aldus FNV. Daarbij ontspringen de hogere functies wederom de dans. “De klap op de vuurpijl is toch wel om alle lage functies door uitzendkrachten te laten doen”, zegt Van den Brink. De vakbond voerde eerder campagne bij de afhandelaars op Schiphol. Daar zijn nu de eerste uitzendwerkers aangenomen in een echte baan. 

Er moet binnenkort ook weer onderhandeld worden over een nieuwe cao. Maar volgens de bonden lopen er nu te veel plannen door elkaar. Door de huidige reorganisaties zullen naar schatting al 1000 functies van de 15.000 banen in de grondorganisatie verdwijnen.