Nieuws/Financieel
431211
Financieel

Spelersmakelaar beste zzp’er

AMSTERDAM - Leoni Blokhuis, spelersmakelaar in het vrouwenvoetbal, mag zich een jaar lang de beste zzp’er van ons land noemen. Ze werd vandaag tot winnaar uitgeroepen door burgemeester Van der Laan uit Amsterdam tijdens de Dag van de ZZP’er.

De 31-jarige Blokhuis begeleidt met haar bedrijf FlowSports vanuit haar woonplaats Oldenzaal vrouwelijke voetballers, waaronder veertien internationals, van transfer tot sponsordeal. Eind 2013 had zij de Nederlandse primeur door voor het eerst in de geschiedenis een vrouwelijke voetballer voor een geldbedrag over te plaatsen naar een buitenlandse club.

De jury heeft gekozen voor Leoni, omdat zij een echte doorzetter is die een mooie business heeft opgebouwd met veel groeipotentie. “Leoni zet het vrouwenvoetbal, de snelst groeiende sport ter wereld, in Nederland op de kaart,” aldus juryvoorzitter René Frijters, oprichter van zzp-bank Knab.

Leoni werd gekozen uit 98 finalisten die hun bedrijf voor de camera mochten pitchen. De jury bestaat uit onder meer vertegenwoordigers van Knab, MINI, WE Fashion, FNV Zelfstandigen, LinkedIn, Aegon, PostNL en Tribes.

De Dag van de ZZP’er is een initiatief van Victor Mundi. De missie van het bedrijf is het helpen en succesvoller maken van de meer dan één miljoen zzp’ers die Nederland telt. “Meer zzp’ers is goed voor de innovatie, effectiviteit en de internationale concurrentiepositie in Nederland. Helaas denkt het huidige kabinet daar anders over,” aldus Jeroen Sakkers, oprichter van Victor Mundi.