Nieuws/Financieel
432173
Financieel

Europa wat twijfel door euro, Wall Street hoger door FED

AMSTERDAM - De start was sterk gisteren, de AEX wist tot de 442-443 punten op te lopen terwijl de DAX net onder de 10.000 punten een top wist te maken. Later op de dag viel alles weer terug maar de AEX wist de plussen vast te houden, de DAX moest samen met de negatieve futures voorbeurs op Wall Street in de min, en dat na een al negatieve dag vorige week donderdag. De DAX blijft zwak terwijl de AEX dat ook wel is maar in mindere mate.

De beurzen hier waren al dicht toen de FED aangaf om langer te wachten met een nieuwe rentestap, Wall Street en de Euro klimmen daar mede door een etage hoger.

Niet alleen dit gegeven hielp Wall Street want ook Apple kende een zeer sterke sessie en dat al voor het bericht van de FED, Apple weegt zwaar bij alle indices op Wall Street en dan vooral binnen de Nasdaq en de Nasdaq 100. Deze technologie indices kenden dan ook een zeer sterke sessie gisteren.

Sectorrotatie

We zien nog altijd sectorrotatie op Wall Street, er is altijd wel een sector die de kar trekt. De drie zwaar wegende indices wisselen elkaar goed af want na eerst de olie kregen we sterke stijgingen bij de financials wat gisteren ook al het geval was en dan komt ook de technologie er weer bij.

Binnen de S&P 500 zitten er 10 sectoren die de markt kunnen trekken maar deze 3 spelen wel een hoofdrol binnen het geheel. Het is ook belangrijk om deze 10 sectoren in een watchlist te plaatsen zodat u een overzicht krijgt van het geheel op Wall Street.

Wat vandaag betreft is het een beetje lastig om er een goeie uitspraak over te doen, de voorbeurs indicaties zijn wat hoger maar niet spectaculair. Zo weten de AEX en de DAX wat omhoog te kruipen maar de weerstand wacht beiden op. De futures op Wall Street staan nagenoeg onveranderd net voor de opening hier in Europa.

In de loop van de dag krijgen we een beter beeld van alles, de vraag is wat men zal doen met de redelijk zware weerstand op Wall Street.

Technisch Blok:

De AEX bleef wel zijn winst houden gisteren maar sloot lager af dan het hoogste punt van de dag, weerstand blijft er rond de 444-445 punten met daarboven de 448-450 punten. Steun voor wat betreft de AEX eerst de 435-436 met daaronder de zone 428-430 punten.

Bij de DAX zien we de 10.000 punten als weerstand, later de 10.100-10.150 punten. Steun nu de 9900 en de 9750 punten. Zowel bij de AEX als bij de DAX kan het snel heen en weer bewegen tussen de aangegeven steun en weerstandsniveaus, dat hebben we de afgelopen week al een paar keer kunnen zien.

Wel is het zo dat de oplopende euro als een soort rem werkt op deze indices, de euro liep gisteren met een volle cent op tot rond de 1,13 dollar.

Op Wall Street zorgen de uitspraken van de FED voor een hernieuwing van de rally, zowel de Dow Jones als de S&P 500 wisten zich te herpakken tot de weerstand aan de bovenkant.

Op de grafieken kunt u de dalende lijn over de toppen goed zien, na een test vorige week viel alles wat terug maar na gisteren staan beide indices weer rond die weerstand.

Bij de Dow Jones is dat rond de 17.650 punten, bij de S&P 500 rond de 2055 punten. Steun voor wat betreft de Dow Jones eerst de 17.500 punten met daaronder nu het 200-MA dat rond de 17.150 punten wacht.

Hetzelfde bij de S&P 500 waar we eerst steun zien rond de 2030 punten met daaronder het 200-daags gemiddelde rond de 2015 punten.

Zie ook de grafieken van de AEX, de DAX, de S&P 500, Dow Jones en de Brentolie.

 

 

 

 

 

 

 

Trading ofwel adviesdiensten:

Sinds de start van het jaar hebben we via enkele transacties (gemiddeld 7 per maand) al een mooie winst kunnen behalen via onze adviesdiensten.

AEX Systeem Trading waar we met €1500 werken en alleen op de AEX index, en daarmee ofwel 500, 750 of 1000 Boosters (Turbo's) kopen per Transactie halen we sinds 1 januari dit jaar een winst van €6185 wat goed is voor 412%.

Via dit systeem beperken we door de lage inleg meteen ook de grote risico's zodat het voor iedereen leuk blijft om mee te doen. Meedoen met onze adviesdiensten kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop/marktplaats.html