Nieuws/Financieel
432546
Financieel

Nederlandse universiteit in top 10 bussinessuni’s

De Rotterdamse Erasmus Universiteit is een van de beste zakelijke universiteiten van Europa. Tilburg en Amsterdam volgen op gepaste afstand.

Dat blijkt uit de meest recente ranking die onderzoeksbureau QS onlangs publiceerde. De Erasmus universiteit staat op een 9e plek in de lijst met bussiness en managementscholen. Wereldwijd levert dat een 21e plek op.

QS noteert voor de Rotterdamse universiteit vooral hoge scores voor de impact van onderzoek, de reputatie (bij studenten en werkgevers) en de focus van de universiteit.

De London Bussiness School voert de Europese ranglijst aan. Wereldwijd is Harvard nummer één.

De Universiteit van Tilburg volgt in Europa op plek 30 en de Universiteit van Amsterdam op plek 33. Wereldwijd vallen ze net buiten de top 50. Ook de universiteiten in Maastricht en Groningen zijn opgenomen in de ranking van QS. Ze staan respectievelijk op plaats 59 en 69 van de Europese ranglijst.

Economie

In de categorie economie en econometrie staan de Erasmus universiteit, de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Tilburg op plaats 11, 12 en 13 in Europa.

In de lijst met universiteiten die zich specialiseren in landbouwwetenschappen, klom de Universiteit van Wageningen dit jaar naar een eerste plek. In de wereldwijde universiteitsranglijsten van QS worden ruim vierduizend universiteiten gewaardeerd.