Nieuws/Financieel

Winstgroei voor Royal Delft

DELFT (AFN) - Royal Delft heeft de winst vorig jaar zien toenemen. De producent van onder meer Delfts blauw aardewerk, glazen, bestek en keukengerei zag wel de omzet dalen, zo bleek donderdag uit de jaarcijferpresentatie.

Royal Delft zette een winst in de boeken van 169.000 euro. Dat is 13 procent meer dan de 149.000 euro die een jaar eerder in de boeken werd gezet. Na een dalende omzet in de eerste zes maanden van het jaar, werd deze daling in de tweede jaarhelft grotendeels ingelopen. Uiteindelijk daalde de omzet, vooral door de afbouw van designmerk Royal VKB, met 4,1 procent tot 23,4 miljoen euro.

Topman Henk Schouten gaf aan dat de omzet van Delfts Blauw zal blijven stijgen door een hogere bestedingen van bezoekers in de Royal Delft Experience. Retail en toerisme blijven dan ook de stuwende kracht achter de onderneming, zo gaf hij aan.

Royal Leerdam Crystal

De omzet van Royal Leerdam Crystal steeg met 4,3 procent. Deze groei is vooral te danken aan opdrachten voor bedrijven en overheidsinstanties. Bij BK Cookware kampte de onderneming mede met verliezen in China. Een omzetstijging in Nederland kon niet voorkomen dat het geconsolideerde resultaat lager lag. BK Cookware investeerde in de opbouw van nieuwe distributie in China.

De vooruitzichten qua omzet zijn positief, en nieuwe investeringen zullen verdere groei mogelijk maken. Maar vanwege de ,,blijvende onzekerheid op zowel de toeristische markt als de retailmarkt'' geeft Royal Delft geen resultaatverwachting voor heel het jaar.