Nieuws/Financieel
433794
Financieel

Uitgifte van 227 miljoen nieuwe aandelen

Flinke korting bij claimemissie Delta Lloyd

De claimemissie van Delta Lloyd zorgt bij bestaande aandeelhouders voor een verwatering van vrijwel 100% als ze hun claims niet uitoefenen.Dat staat in het zojuist gepubliceerde prospectus.

Delta Lloyd heeft momenteel 228,6 miljoen aandelen uitstaan, daar komen maar liefst 227,5 miljoen bij.

Het aandeel Delta Lloyd sloot maandagavond op €6,03. Deze waarde valt vanaf morgen uiteen in een waarde voor de claim (het recht om een nieuw aandeel bij te kopen voor dit bedrag) en een theoretische waarde van €4,44 voor het resterende oude aandeel exclusief het claimrecht (TERP in jargon). 

Ten opzichte van de waarde van het aandeel exclusief het claimrecht krijgen beleggers een korting van 35,8%. De prijs van de nieuwe aandelen – te verkrijgen door uitoefening van een claim, is daarmee vastgesteld op €2,85.Een zogeheten discount to TERP van 30 tot 40% is niet gewoon bij claimemissies. In het verleden slaagde Delta Lloyd er echter altijd in nieuwe aandelen tegen minimale kortingen in de markt te plaatsen. Dat gaat nu dus bij lange na niet lukken.

De verwatering die zittende aandeelhouders moeten incasseren als ze niet bijkopen, was tijdens de aandeelhoudersvergadering vorige week nog een veelbesproken punt. Enkele kleine aandeelhouders richtten zich tot nieuwbakken cfo Clifford Abrahams, en smeekten hem bijkans hun belangen wel goed te behartigen in de onderhandelingen met de banken, en hen te beschermen tegen teveel verwatering.  

Aandeelhouders krijgen vanavond nabeurs hun claims toegewezen, en kunnen daar tot en met 6 april in handelen. Tot en met 7 april kunnen de claimrechten uitgeoefend worden.De nieuwe aandelen die niet verkocht worden, omdat een deel van de claims niet wordt uitgeoefend, worden op 7 of 8 april in een zogeheten rump-placement indien mogelijk verkocht aan één of meerdere institutionele partijen.Als dat ook niet lukt, komen deze stukken bij het banketconsortium onder leiding van Goldman Sachs terecht.Op 11 april moet alle stof zijn opgetrokken, en de transactie afgerond zijn

 

Zie ook: Fubon heeft alle kaarten