Nieuws/Financieel
434989
Financieel

Lichte plussen op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street stonden vrijdag op kleine winsten. De handel kreeg enige steun van plussen voor de financiële fondsen in New York. Verder was het vrij rustig wat betreft financieel nieuws.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,4 procent hoger op 17.551 punten. De brede S&P 500 steeg 0,2 procent naar 2043 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq boekte een winst van 0,1 procent op 4779 punten.

De banken op Wall Street stonden bij de stijgers. Zo ging Goldman Sachs 2,5 procent omhoog, Bank of America klom 2,3 procent en Morgan Stanley schreef 1,4 procent aan beurswaarde bij.

Adobe

Softwareleverancier Adobe Systems en juweliersketen Tiffany & Co hoorden ook bij de winnaars dankzij hun kwartaalresultaten. Adobe boekte vorig kwartaal een recordomzet en zag zijn beurswaarde met 3,8 procent stijgen. Tiffany overtrof de verwachtingen met zijn winst en werd door beleggers 2,2 procent hoger gezet.

De exploitant van casino's en hotels Wynn Resorts realiseerde een koerswinst van 5,7 procent, dankzij een hoger beleggingsadvies van Deutsche Bank.

De uitbater van gaspijpleidingen Columbia Pipeline ging 5,7 procent vooruit. Het bedrijf wordt voor meer dan 10 miljard dollar overgenomen door de Canadese branchegenoot TransCanada.

Euro

Starwood Hotels & Resorts tekende een plus op van 4,7 procent. Het hotelconcern gaf aan het overnamebod van meer dan 13 miljard dollar van het consortium onder leiding van het Chinese Anbang voorkeur te geven over een concurrerend voorstel van Marriott International, dat ruim 12 miljard dollar heeft geboden voor Starwood. Marriott won ruim 2 procent.

Kort na opening kwam de Universiteit van Michigan met een voorlopige raming over het Amerikaanse consumentenvertrouwen. De graadmeter die het vertrouwen meet, zakte deze maand naar het laagste niveau in vijf maanden. Economen hadden juist verwacht dat de index zou stijgen.

De euro was 1,1274 dollar waard, tegen 1,1275 dollar bij het Europese slot. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,6 procent tot 39,57 dollar per vat. Brent daalde 0,9 procent tot 41,15 dollar per vat.