Nieuws/Financieel
435080
Financieel

'Talpa naar rechter om Chinese Voice'

 Tv-productiehuis Talpa eist voor een rechtbank in Peking een schadevergoeding van drie miljoen yuan (€411.000) wegens onrechtmatig gebruik van de naam en beeldmerken van zijn successhow The Voice.

De klacht is ingediend tegen mediabedrijven Shanghai Mengxiangqiangyin en Beijing Zhengyitianxia, zo melden diverse Chinese media

Mengxiangqiangyin is verbonden aan mediareus Star China, dat met Talpa de eerste vier seizoenen van The Voice of China produceerde. Talpa verwijt de bedrijven dat zij bij audities voor een 5e seizoen gebruik hebben gemaakt van het logo van The Voice

Dit hoewel Talpa  een nieuwe partner had aangetrokken om de seizoenen 5 tot met 8 van het succesvolle format voor China op het scherm te brengen. Mediabedrijf  Zhejiang Tangde betaalde er naar verluidt omgerekend circa €53 miljoen voor.

Talpa werd vorig jaar door oprichter John de Mol voor €500 miljoen verkocht aan het Britse mediaconcern ITV. Het overnamebedrag kan afhankelijk van de prestaties oplopen tot ruim een miljard. De Mol blijft aan het bedrijf verbonden.