Nieuws/Financieel
435958
Financieel

Meer winst Altice op licht lagere omzet

AMSTERDAM (AFN) - Altice heeft afgelopen jaar een omzet behaald van 17,5 miljard euro, een fractie lager dan in 2014. De brutowinst (ebitda) voor eenmalige posten steeg daarentegen met ruim een zesde tot 6,7 miljard euro, blijkt uit de dinsdag gepubliceerde jaarcijfers van het kabelconcern.

In Frankrijk, veruit de grootste markt voor Altice, daalden de opbrengsten met 3,5 procent tot ruim 11 miljard euro. Daar stond een groei met bijna een kwart in de Verenigde Staten tegenover. De omzet kwam daar uit op 2,2 miljard euro. In overige markten was sprake van een daling van 0,4 procent tot 4,3 miljard euro.

Voor 2016 verwacht Altice op vergelijkbare basis een verbeterende trend in de omzet. De geschoonde ebitda zal naar verwachting met rond de 5 procent toenemen. De operationele vrije kasstroom, die afgelopen jaar nog met een derde toenam, wordt vlak tot licht lager voorzien, als gevolg van versnelde investeringen.

Overnames

Altice is bezig een reeks overnames af te ronden en te verwerken. ,,Wij zullen zeer gefocust blijven op verdere verbetering van onze operationele en financiële prestaties, integratie van de bedrijven die we hebben overgenomen, en het najagen van de efficiencydoelen die wij hebben gesteld'', aldus topman Dexter Goei.

Investeringen zullen volgens Goei met name gericht zijn op uitbreiding en verbetering van glasvezel- en 4G-netwerken. Verder legt Altice de nadruk op het aanbieden van gecombineerde telecompakketten.